Frontpage          Over de Solidariteitsgroep          Contacteer ons          Steun ons     








Nieuwsarchief 2012/13
Nieuwsarchief 2011
Nieuwsarchief 2010
Nieuwsarchief 2009
Nieuwsarchief 2008



De Solidariteitsgroep is lid van Western Sahara Resource Watch


Stop EU visserij in de Westelijke Sahara



Registreer voor onze nieuwsbrief:







Psychedelische Sahara Blues in Hasselt
sublime_frequencies_tour_510-1.jpg

Zaterdag 6 juni, KC België, Hasselt - 8-10€
i.s.m Kunstencentrum België, Kraak, Oxfam-Wereldwinkel en Stad Hasselt.
Printer version    
Sublime Frequencies is het label waarop Alan Bishop -medeoprichter van de legendarische Sun City Girls- samen met broer Richard (KC België 2006, 2009) en muzikanten en filmmakers als Mark Gergis en Hisham Mayet; zijn onwaarschijnlijke collectie van audio- en beeldmateriaal uit Azië, Indië, Afrika en het Midden-Oosten in een zo puur mogelijke vorm via cd en dvd uitbrengt.

Sublime Frequencies richt zich als label op een extra-territoriale en niet-eurocentrische esthetiek en ervaring, gebaseerd op muziek en cultuur, reizen, onderzoek en grondleggende labels uit het verleden als Folkways, Ocora, Nonesuch Explorer, Musique et Tradition du Monde. Via audio én video, veldopnames, radiouitzendingen, internationale pop- en folkmuziek, geluiden en andere vormen van menselijke en natuurlijke uitingen afkomstig van zowel moderne als traditionele stedelijke en landelijke grensgebieden -maar weinig of onvoldoende gedocumenteerd in academisch onderzoek en de ‘mainstream media’- ontketende het label de afgelopen jaren een ware revolutie in het genre dat we kennen als wereldmuziek.

In 2007 en 2008 maakte kunstencentrum België voor het eerst kennis met de hoogst aanstekelijke muziek en films die Alan Bishop en Mark Gergis als dj/vj-duo presenteerden.Voor de doortocht van 6 juni 2009 slaan kunstencentrum BELGIE, KRAAK, Solidariteitsgroep Westelijke Sahara, Oxfam-Wereldwinkel en de Stad Hasselt de handen in elkaar om de eerste Sublime Frequencies-tour met live bands, exclusief naar Hasselt te halen. Met de legendarische Syrische koning van de Mawal en Dabke ‘Omar Souleyman’ en de ongepolijste Sahrawiblues van ‘Group Doueh’ uit West-Sahara, de première van Hisham Mayets documentaire ‘Palace of the Winds’ ‘(en andere SF-films) en dj- en vj-sets van Alan Bishop, Hisham Mayet en Mark Gergis kan u zich ongestoord onderdompelen in een eclectisch en vooral authentiek feestgedruis !


GROUP DOUEH

De enigmatische gitaarheld Bamaar Salmou, ook gekend als Doueh, is de onbetwiste leider van Group Doueh, De stad Dakhla in de Westelijke Sahara is de standplaats van waaruit deze band een unieke muzikale boodschap verkondigt. De stevige roots in de Sahrawiblues worden doorspekt met a-typische, schurende gitaarklanken en verrassende elementen uit pop en rock. Het geheel is opvallend dansbaar en zit boordevol fuzzed-out gitaarsolo’s. Group Doueh staat garant voor een hypnotische muzikale zandstorm zonder weerga.

OMAR SOULEYMAN

Deze muzikale legende uit het landelijke Ras Al Ain in Syrië heeft vlot 500 studio- en live-cassettereleases op het actief staan, te verkrijgen in zowat elke Syrische kiosk. Samen met een handvol trouwe muzikanten laat hij sinds 1994 geen kans onbenut om met zijn mawel-stijl vocalen, snerpende keyboards, scheve beats en opzwepende moves een stevig feest aan te trekken. Souleymans legendarische status in het thuisland kreeg een internationaal vervolg met de cd ‘Highway to Hassake’, een knaller van een overzicht van zijn rijke carrière en meteen ook de eerste bonafiede hit voor Sublime Frequencies. Saudi-Arabië, Dubai en Libanon mochten eerder al proeven van Omar Souleyman live. Nu voor het eerst in Europa om zijn ongetoomde energie ook op u af te stralen.


I.s.m. Kunstencentrum België, Kraak, Oxfam-Wereldwinkel en Stad Hasselt


RESERVATIE via belgie@skynet.be of VVK via Fnac !


Sublime Frequencies Myspace:http://www.myspace.com/sublimefrequencies2




    

Top




NL  NL EN FR
Afrika's laatste kolonie
Sinds 1975 wordt drie kwart van de Westelijke Sahara bezet door Marokko. Een groot deel van de oorspronkelijke bevolking leeft vandaag nog steeds in vluchtelingenkampen in Algerije. Zij die in het thuisland achterbleven worden door de Marokkaanse bezetters onderworpen aan ernstige mensenrechtenschendingen. Al meer dan 40 jaar wachten de Saharawi op de uitoefening van hun legitiem recht op zelfbeschikking.
BOEK: International Law and the Question of Western Sahara

tn_pedro_book_510.jpg

Bij ons weten het eerste collectieve werk over de juridische aspecten van het conflict omtrent de Westelijke Sahara. Beschikbaar in het Engels en Frans. Bestel het hier.