Frontpage          Over de Solidariteitsgroep          Contacteer ons          Steun ons     
Nieuwsarchief 2012/13
Nieuwsarchief 2011
Nieuwsarchief 2010
Nieuwsarchief 2009
Nieuwsarchief 2008De Solidariteitsgroep is lid van Western Sahara Resource Watch


Stop EU visserij in de Westelijke SaharaRegistreer voor onze nieuwsbrief:Tentoonstelling: Laatste Kolonie van Afrika
e0d7tentoonstelling_vormingplus.jpg

Geef toe, ook jij wist niet dat er anno 2009 nog kolonies bestonden. Vrij te bezichtigen bij Vormingplus Limburg, Cellebroedersstraat 13-15, 3500 Hasselt.
Printer version    
Ten oosten van de toeristische stranden van de Canarische Eilanden leven 165.000 vluchtelingen in de Algerijnse woestijn. De temperaturen in het gebied variėren van verschroeiend in de zomer tot vriezend in de winter, water is er schaars. Toch worden de Sahrawi-vluchtelingen al meer dan 30 jaar gedwongen hier te leven, door een 2000 kilometer-lange militaire muur gescheiden van hun familieleden die achterbleven in het door Marokko bezette deel van de Westelijke Sahara.

De Solidariteitsgroep Westelijke Sahara (SWS) wil de problematiek van het Sahrawi-volk niet doodzwijgen en ijvert voor een internationale kreet die de onmenselijkheden STOP toeschreeuwt.

De Solidariteitsgroep Westelijke Sahara stelt tentoon: "Vergeten volk, verzand conflict".

Je krijgt de kans om via foto's kennis te maken met het Sahrawi-volk. Een spreker neemt je mee naar de Westelijke Sahara en vertelt je verhalen over het volk en zijn pijnlijke realiteit. Je wordt ontvangen met een nog-nooit-meegemaakt traditionele Saharaanse theeceremonie in combinatie met Belgische zoetigheden.

Wanneer? Vrijdagavond 27 november 2009

Waar? Vormingplus Limburg, Cellebroedersstraat 13-15, 3500 Hasselt

Prijs? €5 (gaat integraal naar de SWS)

Inschrijven? 011/560.100    

Top
NL  NL EN FR
Afrika's laatste kolonie
Sinds 1975 wordt drie kwart van de Westelijke Sahara bezet door Marokko. Een groot deel van de oorspronkelijke bevolking leeft vandaag nog steeds in vluchtelingenkampen in Algerije. Zij die in het thuisland achterbleven worden door de Marokkaanse bezetters onderworpen aan ernstige mensenrechtenschendingen. Al meer dan 40 jaar wachten de Saharawi op de uitoefening van hun legitiem recht op zelfbeschikking.
BOEK: International Law and the Question of Western Sahara

tn_pedro_book_510.jpg

Bij ons weten het eerste collectieve werk over de juridische aspecten van het conflict omtrent de Westelijke Sahara. Beschikbaar in het Engels en Frans. Bestel het hier.