Frontpage          Over de Solidariteitsgroep          Contacteer ons          Steun ons     
Nieuwsarchief 2012/13
Nieuwsarchief 2011
Nieuwsarchief 2010
Nieuwsarchief 2009
Nieuwsarchief 2008De Solidariteitsgroep is lid van Western Sahara Resource Watch


Stop EU visserij in de Westelijke SaharaRegistreer voor onze nieuwsbrief:10 Sahrawi voorwaardelijk vrijgelaten uit ‘zwarte gevangenis’
De Marokkaanse autoriteiten hebben gisteren, 12 januari 2011, 10 Saharaanse gevangenen voorwaardelijk vrijgelaten. Ze werden opgesloten omwille van hun deelname aan de Gdeim Izik kampen en/of de betogingen die volgden op de Marokkaanse militaire inval in die kampen.
Printer version    
De vrijgelatenen hebben twee maanden doorgebracht in de ‘zwarte gevangenis’ van El Aaiún. Daar werden ze vastgehouden omwille van hun deelname aan de Gdeim Izik kampen, die op 8 november 2010 door de Marokkaanse ordetroepen hardhandig werden opgerold.

Werden door de rechtbank van El Aaiún in beroep voorwaardelijk vrijgelaten;
- Fatimatu Essabi, 44 jaar
- Zahra Elanssari, 40 jaar
- Hassan Benha, 34 jaar
- Ellili Hamoudi, 41 jaar
- Baba Yaakoub Baba, 64 jaar
- Sami Soulh Abdeslam, 30 jaar
- Ahmed Naji, 22 jaar
- Dadda Ahmed Hamadi, 42 jaar
- Salama Elaasri, 55 jaar
- Mohamed Ezzain R'guaibi    

Top
NL  NL EN FR
Afrika's laatste kolonie
Sinds 1975 wordt drie kwart van de Westelijke Sahara bezet door Marokko. Een groot deel van de oorspronkelijke bevolking leeft vandaag nog steeds in vluchtelingenkampen in Algerije. Zij die in het thuisland achterbleven worden door de Marokkaanse bezetters onderworpen aan ernstige mensenrechtenschendingen. Al meer dan 40 jaar wachten de Saharawi op de uitoefening van hun legitiem recht op zelfbeschikking.
BOEK: International Law and the Question of Western Sahara

tn_pedro_book_510.jpg

Bij ons weten het eerste collectieve werk over de juridische aspecten van het conflict omtrent de Westelijke Sahara. Beschikbaar in het Engels en Frans. Bestel het hier.