Frontpage          Over de Solidariteitsgroep          Contacteer ons          Steun ons     
Nieuwsarchief 2012/13
Nieuwsarchief 2011
Nieuwsarchief 2010
Nieuwsarchief 2009
Nieuwsarchief 2008De Solidariteitsgroep is lid van Western Sahara Resource Watch


Stop EU visserij in de Westelijke SaharaRegistreer voor onze nieuwsbrief:Duitsland: Marokkaan gedagvaard wegens spionage pro-Sahrawi activisten
Duitse federale aanklagers hebben een 43-jarige Marokkaan aangeklaagd wegens het bespioneren van pro-Saharaanse activisten voor de Marokkaanse geheime dienst.
Printer version    
In een persbericht laat de Duitse Kamer van Federale Aanklagers weten de genaamde Mhamed J. te hebben aangeklaagde. De Marokkaanse man verzamelde tussen oktober 2009 en oktober 2010 foto's en ander materiaal van de Saharaanse vrijheidsbeweging Polisario Front.

De man wordt gedagvaard wegens spionage in dienst van een buitenlands agentschap en omwille van het rapporteren over de activiteiten van mensen die kritiek uiten op het Marokkaanse regime. Het persbericht bevatte verder geen details.

    

Top
NL  NL EN FR
Afrika's laatste kolonie
Sinds 1975 wordt drie kwart van de Westelijke Sahara bezet door Marokko. Een groot deel van de oorspronkelijke bevolking leeft vandaag nog steeds in vluchtelingenkampen in Algerije. Zij die in het thuisland achterbleven worden door de Marokkaanse bezetters onderworpen aan ernstige mensenrechtenschendingen. Al meer dan 40 jaar wachten de Saharawi op de uitoefening van hun legitiem recht op zelfbeschikking.
BOEK: International Law and the Question of Western Sahara

tn_pedro_book_510.jpg

Bij ons weten het eerste collectieve werk over de juridische aspecten van het conflict omtrent de Westelijke Sahara. Beschikbaar in het Engels en Frans. Bestel het hier.