Frontpage          Over de Solidariteitsgroep          Contacteer ons          Steun ons     
Nieuwsarchief 2012/13
Nieuwsarchief 2011
Nieuwsarchief 2010
Nieuwsarchief 2009
Nieuwsarchief 2008De Solidariteitsgroep is lid van Western Sahara Resource Watch


Stop EU visserij in de Westelijke SaharaRegistreer voor onze nieuwsbrief:Verhofstadt: "ontgoocheld en ontsteld" over uitzetting parlementairen
verhofstadt_510.jpg

Guy Verhofstadt zegt "ontgoocheld en ontsteld" te zijn over de reactie van de Marokkaanse autoriteiten op het bezoek van vier Europese Parlementsleden. Gisteren werden parlementairen die de politieke situatie in de Westelijke Sahara wilden verkennen door Marokko het land uitgezet.

Printer version    
In een persbericht van de Europese Liberalen, laat de voormalige eerste minister van BelgiŽ en huidige fractieleider van de Europese liberalen weten "ontgoocheld" en "ontsteld" te zijn.

"Het is van groot belang dat men zich blijft inspannen om een dialoog aan te houden en bruggen te bouwen over moeilijke en omstreden kwesties als de situatie in de Westelijke Sahara", reageerde Verhofstadt. "Leden van het Europees Parlement vormen geen bedreiging voor de Marokkaanse autoriteiten en hun interesse in de regio zou moeten worden verwelkomd, en niet grofweg afgewezen door het terugsturen van de leden van de delegatie na aankomst in het land".

Lees meer: Marokko weigert Europese Parlementairen toegang tot Westelijke Sahara    

Top
NL  NL EN FR
Afrika's laatste kolonie
Sinds 1975 wordt drie kwart van de Westelijke Sahara bezet door Marokko. Een groot deel van de oorspronkelijke bevolking leeft vandaag nog steeds in vluchtelingenkampen in Algerije. Zij die in het thuisland achterbleven worden door de Marokkaanse bezetters onderworpen aan ernstige mensenrechtenschendingen. Al meer dan 40 jaar wachten de Saharawi op de uitoefening van hun legitiem recht op zelfbeschikking.
BOEK: International Law and the Question of Western Sahara

tn_pedro_book_510.jpg

Bij ons weten het eerste collectieve werk over de juridische aspecten van het conflict omtrent de Westelijke Sahara. Beschikbaar in het Engels en Frans. Bestel het hier.