Frontpage          Over de Solidariteitsgroep          Contacteer ons          Steun ons     
Nieuwsarchief 2012/13
Nieuwsarchief 2011
Nieuwsarchief 2010
Nieuwsarchief 2009
Nieuwsarchief 2008De Solidariteitsgroep is lid van Western Sahara Resource Watch


Stop EU visserij in de Westelijke SaharaRegistreer voor onze nieuwsbrief:Vergeet Cannes - ga naar een filmfestival in de woestijn!
film_festival_sahara.jpg

Zin om ís werelds meest aparte filmfestival bij te wonen? Dan weten wij waar u moet zijn!
Printer version    
Het jaarlijkse filmfestival FiSahara viert dit jaar zijn 10de verjaardag en zal doorgaan tussen 7 en 13 oktober 2013. Zoals steeds vindt dit niet-commerciŽle en niet-competitieve festival plaats in de Saharawi vluchtelingenkampen in het zuidwesten van Algerije. Elk jaar zakken honderden acteurs, regisseurs, producenten en filmfans van over de hele wereld af tot diep in de woestijn om films te vertonen, concerten mee te maken en de uitreiking van de 'Witte Kameel' voor de beste prent bij te wonen.

Javier Bardem, Pedro Almodovar, Ken Loach en Penelope Cruz zijn slechts enkele bekende namen die al deelnamen aan het festival en door middel van hun aanwezigheid aandacht wisten te creŽren voor het vergeten lot van de Saharawi vluchtelingen.

Zin om deel te nemen? Stuur ons een mailtje via westelijkesahara@gmail.com, en we helpen je graag verder.    

Top
NL  NL EN FR
Afrika's laatste kolonie
Sinds 1975 wordt drie kwart van de Westelijke Sahara bezet door Marokko. Een groot deel van de oorspronkelijke bevolking leeft vandaag nog steeds in vluchtelingenkampen in Algerije. Zij die in het thuisland achterbleven worden door de Marokkaanse bezetters onderworpen aan ernstige mensenrechtenschendingen. Al meer dan 40 jaar wachten de Saharawi op de uitoefening van hun legitiem recht op zelfbeschikking.
BOEK: International Law and the Question of Western Sahara

tn_pedro_book_510.jpg

Bij ons weten het eerste collectieve werk over de juridische aspecten van het conflict omtrent de Westelijke Sahara. Beschikbaar in het Engels en Frans. Bestel het hier.