Frontpage          Over de Solidariteitsgroep          Contacteer ons          Steun ons     
Nieuwsarchief 2012/13
Nieuwsarchief 2011
Nieuwsarchief 2010
Nieuwsarchief 2009
Nieuwsarchief 2008De Solidariteitsgroep is lid van Western Sahara Resource Watch


Stop EU visserij in de Westelijke SaharaRegistreer voor onze nieuwsbrief:Eva Brems: BelgiŽ moet producten uit Westelijke Sahara labelen
eva_brems_510.jpg

BelgiŽ moet het Nederlandse voorbeeld volgen, vindt Federaal Kamerlid Eva Brems. Producten die uit de Westelijke Sahara afkomstig zijn, kunnen niet het label "Marokko" dragen.
Printer version    
Volksvertegenwoordiger voor Groen, Eva Brems, diende een Resolutie om producten uit bezette gebieden correct te labelen.

In het voetspoor van Nederland is BelgiŽ nu immers ook te vinden voor een etikettering invoeren die de producten uit de Palestijnse bezette gebieden niet langer als IsraŽlisch bestempeld. ďDie gebieden horen niet bij IsraŽl en de verpakkingen mogen dus niet zeggen dat de producten Ďmade in IsraŽlí zijnĒ, zei de Nederlandse Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans, die het heeft over ďmisleiding van de consumentenĒ.

Zoals bericht, vindt Timmermans dat een dergelijke regeling ook moet gelden voor producten uit de Westelijke Sahara, die momenteel nog foutief als "Marokkaanse" producten worden gesleten.

"Daar moet hetzelfde gelden", beaamt Brems. In een persbericht laat ze weten dat ze Minister van buitenlandse Zaken Didier Reynders en Minister van Consumentenzaken Johan Vande Lanotte hierover zal ondervragen in het parlement.    

Top
NL  NL EN FR
Afrika's laatste kolonie
Sinds 1975 wordt drie kwart van de Westelijke Sahara bezet door Marokko. Een groot deel van de oorspronkelijke bevolking leeft vandaag nog steeds in vluchtelingenkampen in Algerije. Zij die in het thuisland achterbleven worden door de Marokkaanse bezetters onderworpen aan ernstige mensenrechtenschendingen. Al meer dan 40 jaar wachten de Saharawi op de uitoefening van hun legitiem recht op zelfbeschikking.
BOEK: International Law and the Question of Western Sahara

tn_pedro_book_510.jpg

Bij ons weten het eerste collectieve werk over de juridische aspecten van het conflict omtrent de Westelijke Sahara. Beschikbaar in het Engels en Frans. Bestel het hier.