Frontpage          Over de Solidariteitsgroep          Contacteer ons          Steun ons     
Nieuwsarchief 2012/13
Nieuwsarchief 2011
Nieuwsarchief 2010
Nieuwsarchief 2009
Nieuwsarchief 2008De Solidariteitsgroep is lid van Western Sahara Resource Watch


Stop EU visserij in de Westelijke SaharaRegistreer voor onze nieuwsbrief:Frontline Actie voor Saharaanse Mensenrechtenactivisten
frontline_defenders_510.jpg

Frontline Defenders is met een actie gestart om de systematische repressie van mensenrechtenactivisten in het door Marokko bezette deel van de Westelijke Sahara aan te kaarten.
Printer version    
Frontline geeft te kennen diep verontrust te zijn over de inbreuken op de mensenrechten in de bezette Westelijke Sahara. Tijdens een missie terplaatse van 15 tot 22 september 2008, noteerde de organisatie ondermeer de surveillance van activisten, verhinderen van vergadering en organisatie, fysieke aanvallen en arbitraire arrestaties.

Volgens Frontline is deze repressie van activisten rechtstreeks gelinkt aan hun legitieme en niet-gewelddadige werk ter verdediging van hun fundamentele rechten, zoals het recht op vrije vergadering en vrije meningsuiting.

Frontline is bezorgd om de fysieke en psychische integriteit van alle activisten, met inbegrip van hun families.

Op hun website kan u een brief copy-pasten en versturen naar Mohamed VI, de Marokkaanse vorst: www.frontlinedefenders.org    

Top
NL  NL EN FR
Afrika's laatste kolonie
Sinds 1975 wordt drie kwart van de Westelijke Sahara bezet door Marokko. Een groot deel van de oorspronkelijke bevolking leeft vandaag nog steeds in vluchtelingenkampen in Algerije. Zij die in het thuisland achterbleven worden door de Marokkaanse bezetters onderworpen aan ernstige mensenrechtenschendingen. Al meer dan 40 jaar wachten de Saharawi op de uitoefening van hun legitiem recht op zelfbeschikking.
BOEK: International Law and the Question of Western Sahara

tn_pedro_book_510.jpg

Bij ons weten het eerste collectieve werk over de juridische aspecten van het conflict omtrent de Westelijke Sahara. Beschikbaar in het Engels en Frans. Bestel het hier.