Frontpage          Over de Solidariteitsgroep          Contacteer ons          Steun ons     








Nieuwsarchief 2012/13
Nieuwsarchief 2011
Nieuwsarchief 2010
Nieuwsarchief 2009
Nieuwsarchief 2008



De Solidariteitsgroep is lid van Western Sahara Resource Watch


Stop EU visserij in de Westelijke Sahara



Registreer voor onze nieuwsbrief:







Haidar op weg naar huis
aminatou_haidar_hongerstaking_lanzarote.jpg

De Spaanse regering heeft een militair vliegtuig ingelegd om de Sahrawi activiste, na een hongerstaking van 32 dagen, terug naar El Aaiún te vliegen. Haidar werd eerder vandaag gehospitaliseerd toen haar nieren het dreigden te begeven.
Printer version    
Na 32 dagen hongerstaking zal Aminatou Haidar eindelijk naar huis terugkeren. Haidar werd op 14 november door de Marokkaanse bezettingsautoriteiten haar vaderland, de Westelijke Sahara, uitgezet.

De Spaanse overheid heeft vanavond een vliegtuig ingelegd om de mensenrechtenactiviste terug naar El Aaiún, de hoofdstad van de bezette Westelijke Sahara, te vliegen. Haidar’s arts Martín de Guzmán en haar zus Laila Haidar zullen haar vergezellen.



    

Top




NL  NL EN FR
Afrika's laatste kolonie
Sinds 1975 wordt drie kwart van de Westelijke Sahara bezet door Marokko. Een groot deel van de oorspronkelijke bevolking leeft vandaag nog steeds in vluchtelingenkampen in Algerije. Zij die in het thuisland achterbleven worden door de Marokkaanse bezetters onderworpen aan ernstige mensenrechtenschendingen. Al meer dan 40 jaar wachten de Saharawi op de uitoefening van hun legitiem recht op zelfbeschikking.
BOEK: International Law and the Question of Western Sahara

tn_pedro_book_510.jpg

Bij ons weten het eerste collectieve werk over de juridische aspecten van het conflict omtrent de Westelijke Sahara. Beschikbaar in het Engels en Frans. Bestel het hier.